Blog

Badkamer verbouwen met Badkamer XXL

Badkamerrenovatie met Badkamerxxl Dit blog gaat over mijn recente badkamerrenovatie waarbij ik Badkamer XXL heb gebruikt om de klus te klaren. Ik had een kleine badkamer die ik wilde omtoveren tot een meer functionele ruimte. Ik wist dat het toevoegen van meer opslagruimte en een paar andere kleine upgrades perfect zou zijn voor mijn behoeften. Ik begon met het toevoegen van een nieuw toilet en wastafel. Ik heb toen de oude wc-bril vervangen en een nieuwe kraan toegevoegd. Daarnaast moest ik de keuze maken tussen een bad en een douche. Verder was de opslagruimte belangrijk waardoor ik voor een wat groter badkamermeubel heb gekozen.

Zoeken naar de juiste meubels

Ik wist dat ik veel opbergruimte en een spiegel in mijn badkamer wilde toevoegen. Ik wilde ook een bad of douche toevoegen. De beschikbare opties waren eindeloos, dus het kostte me wat tijd om te beslissen wat het beste voor mij zou werken. Ik koos voor een witte meubelset met blauwe accenten omdat dit de beste keuze was voor mijn behoeften. De meubelset omvatte alles, van de wastafel en het toilet tot het bad en de douche. Het was gemakkelijk om te beginnen omdat alle onderdelen al op voorraad waren in het magazijn van Badkamer XXL.

Plaatsen van meubels

Ik koos voor een vast toilet omdat ik niet op zoek was naar een heel moderne look. Daarom ben ik niet voor een zwevend toilet gegaan. Dit was ook lastiger met installeren. Omdat ik de badkamer functioneler wilde hebben, besloot ik te kiezen voor een groter badkamermeubel. Ik vond er een met een geïntegreerde gootsteen en een ingebouwde opslagruimte. Afhankelijk van het ontwerp kon ik er voor kiezen om het toilet voor of achter het meubel te plaatsen.

Plaatsen van een bad

Het bad is groter dan een douche, waardoor je er lekker in kunt ontspannen. Een douche is meestal goedkoper dan een bad. Bij het kiezen tussen een bad en een douche moet je rekening houden met je persoonlijke voorkeuren. Ik overwoog het bad omdat ik graag lekker wil ontspannen na een dag hard werken.

Voordelen van een douche

Ik heb gekozen voor een douche omdat dit goedkoper is dan het plaatsen van een ligbad. De douche was ook kleiner, waardoor ik wat geld kon besparen op het renovatieproject. De badkamer is veel functioneler nu ik een douche heb. Het is ook veel gemakkelijker voor mij om snel even de douche schoon te maken omdat er minder oppervlakken zijn. Ik heb mijn badkamer laten verbouwen met producten van Badkamer XXL. Ze leverden de producten op tijd en zodat de aannemer direct aan de slag kon. Bij de douche heb ik gekozen om een douchegordijn te plaatsen. Een douchegordijn is geweldig om water in de douchecabine te houden. Het helpt ook om schimmel en meeldauw weg te houden van je muren.

Handdoeken opbergen

Ik wilde handdoeken in de badkamer opbergen, dus ik moest kiezen tussen een plank, kast of handdoekradiator. Ik koos voor de combinatie van een handdoekradiator en een kast voor extra opbergruimte. Het design van de handdoekradiator is vrij modern maar het past goed in mijn nieuwe badkamerdesign. Het voordeel van de radiator is dat mijn handdoeken snel kunnen drogen.

Laat een antwoord achter