Blog

Handige tips die je helpen bij het magneetvissen

Wie er niet mee bekend is, zal denken dat we met magneetvissen een nieuwe techniek bedoelen om vissen uit het water te hengelen. Niets is echter minder waar. Wie zich bezighoudt met magneetvissen, zoekt op basi van magnetisme naar metalen voorwerpen die het om de een of andere reden waard zijn om gevonden te worden. Dat kan zijn omdat het om waardevolle spullen gaat of omdat de gevonden items mooi deel uit kunnen maken van een aangelegde verzameling. Bij het magneetvissen zijn er een aantal zaken van belang en in dit artikel hebben we ze op een rijtje gezet.

Magneetvissen is een uitdagende bezigheid

Wie met een vismagneet op zoek gaat naar waardevolle of interessante items, heeft met een heel hoop dingen rekening te houden. De materialen die je gebruikt, zullen voor het grootste deel bepalend zijn voor je succes, samen met de locaties die je uitkiest om te gaan vissen. Daarnaast is veiligheid tijdens het magneetvissen iets dat altijd in de gaten moet worden gehouden. Je werkt immers met een doorgaans zeer krachtige magneet die allerlei reactie kan veroorzaken, zowel bij materialen op de locaties waar je vist als bij jezelf.

Voor het magneetvissen gebruik je een magneet die bevestigd is aan een stevig touw en met een goede, slimme knoop is bevestigd. Het is daarbij handig om een schepnet mee te nemen dat je kan helpen bij het uit het water halen van zwaardere objecten. Daarnaast voorkom je hiermee ook dat de magneet losschiet. Mocht de magneet toch losschieten, dan zorg je er natuurlijk voor dat je een reserve magneet bij de hand hebt. Je kunt dan alsnog een poging doen het item, samen met je magneet, op te vissen.

Kies de juiste locatie uit

Succesvol magneetvissen hangt voor het grootste deel af van de locatie die je kiest om te gaan vissen. Heb je die gevonden dan houd je die natuurlijk helemaal voor jezelf alleen en deel je die niet vrolijk op social media. Je wilt immers niet dat de volgende dag jouw stekkie vol met andere magneetvissers staat. Rivieren, beekjes of in ieder geval waterrijke locaties zijn ideaal om te magneetvissen. Daarbij moet je er wel op letten dat de locatie vrij is van bijvoorbeeld boten, machines of pijpen die door jouw magneet beschadigd zouden kunnen raken.

Aan het magneetvissen kleven wat gevaren, zeker wanneer je niet goed oppast. Zo is het dragen van handschoenen aan te bevelen bij het gebruik van zware magneten en wie een pacemaker heeft, mag de magneet niet te dicht op de borst houden.

 

Laat een antwoord achter