Magnesium
Blog

Boodschappen bij de Vitaminstore

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten vitaminen en voedingstoffen die we alsmaar binnen moeten krijgen om gezond te blijven. De ene is weer beter voor de weerstand, de ander is weer beter voor de doorbloeding en weer een ander is beter voor de spijsvertering. Ik houd het in ieder geval niet meer bij en het wordt ook erg lastig om dit allemaal voldoende in mijn dieet toe te passen. Ik verbaas me er dan ook niet over dat velen deze vitamines proberen binnen te krijgen door middel van vitamine pillen. Ik ben zelf ook even naar de Vitaminstore gewandeld om hier eens een aantal boodschapjes te doen. Lees hieronder welke vitamine pillen ik heb aangeschaft en waar deze vitaminen goed voor zijn.

Vitamine b12

Mijn eerste stop was bij de ‘gezond en vitaal’ afdeling, want we willen inmiddels allemaal gezond en vitaal zijn! Ik ben zelf een vegetariër dus ontbreken een aantal voedingsstoffen al structureel in mijn dieet. Gelukkig kon de mevrouw in de Vitaminstore mij goed helpen met het uitkiezen van vitamine pillen die ik eventueel zou kunnen toevoegen aan mijn dagelijkse inname. De eerste die zij aanraadde waren de pillen van vitamine b12. De vitamine helpt bij de vorming van rode bloedcellen, is goed voor het celdelingsproces, ondersteunt het afweersysteem van het lichaam en zorgt voor een goede weerstand, draagt bij aan normaal psychologisch functioneren (zoals concentratie en geheugen) en het helpt bij vermoeidheid door het energieniveau te ondersteunen. Wat een wondermiddel!

Magnesium

Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden en vind het dan ook belangrijk om bewust met mijn lichaam en spieren om te gaan. Ik zal nooit een warming up overslaan en achteraf een cooling down met een aantal rek en strek oefeningen zal ook niet ontbreken aan mijn sportprogramma. Een extra hulpje bij het herstel van mijn spieren zijn magnesium pillen. Deze nam ik al voor mijn bezoek aan de Vitaminstore, dus geheel nieuw zijn ze niet voor mij. Magnesium speelt een belangrijke rol bij het behouden van soepele en sterke spieren, maar is ook belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden en helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwitten. Een middeltje voor sporters dus!

Melatonine

Slaap is voor verschillende redenen belangrijk. Een goede nachtrust zorgt voor meer energie de volgende dag, maar het helpt ook bij het herstel van het lichaam en geeft de hersenen tijd om de indrukken van de dag op te slaan. Het is dus echt zo dat je in je slaap slimmer wordt en je beter een goede nachtrust kan hebben na een dag hard studeren. Omdat in slaap komen voor mij niet altijd even makkelijk is, gebruik ik tegenwoordig melatonine. Een natuurlijk slaapmiddel waar vermoeidheid mee wordt aangewakkerd. Erg fijn en niet schadelijk!

Laat een antwoord achter