Philips hue lampen
Blog

Het zonnetje in huis

Nieuwe aankoop

Eens in de zoveel tijd heb je een aankoop waar je enorm gelukkig van wordt. Zo gelukkig dat je hem met zoveel mogelijk mensen wil delen. Ik heb laatst weer zo een momentje gehad. Het was niet mijn idee, en ik was van te voren wat skeptisch, maar ben onderhand er enorm gelukkig mee. Wij hebben enige tijd geleden namelijk ons huis een klein beetje aangepast en gebruiken nu in plaats van gewone verlichting philips hue lampen. Dit zijn slimme lampen: je kan ze met je smartphone besturen, maar daarnaast ook instellen op bijvoorbeeld tijden. Daarnaast zijn de kleuren die uit de lampen komen instelbaar, waardoor je bijvoorbeeld ’s avonds wat zachter licht kan gebruiken dan in de ochtend, als je wakker wil worden of even iets goed wil kunnen zien. Maar waarom ik echt zo enthousiast ben over de lampen heeft eigenlijk twee redenen.

Duurzaamheid

De lampen zijn, doordat ze slim zijn, duurzaam. Dat betekent dat je niet alleen beter op de kosten van de elektriciteit kan letten, maar daarnaast ook bijdraagt aan de huidige acties om de klimaatverandering tegen te gaan. Ik dacht altijd dat ik daar niet zo om gaf, maar sinds ik kinderen heb merk ik dat ik er toch veel mee bezig ben. Waar ik vroeger altijd lampen aan liet staan uit gemak, ben ik nu bezig met het maken van duurzame keuzes. Ik wil deze planeet zo intact mogelijk houden zodat zij een net zo mooi leven kunnen hebben als wij en onze voorouders. Door zuinig om te gaan met elektriciteit maken we een mooie eerste stap in deze richting. Daarnaast leren de kinderen op deze manier ook om slim om te gaan met verlichting. Twee vliegen in één klap dus.

Mentale gezondheid

Ik weet niet of hier werkelijk onderzoek naar gedaan is, en vind dat eigenlijk ook helemaal niet relevant: ikzelf word supergelukkig van deze lampen. Doordat je zelf de kleuren en de sterkte kan instellen kan je de kamers de sfeer geven die jij op dat moment wenst. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn om wat lampen op zachtgroen te zetten tijdens de yoga. In de slaapkamer van de kids staan de lampen ook heel zachtjes aan op een kleur die zij elke avond zelf kunnen kiezen. Die zetten we met ons mobiel dan weer uit zodra ze slapen. Het zorgt voor een stukje extra rust in huis, en dat levert zoveel extra op. Ik kan deze lampen dus ook absoluut aan je aanraden.

Laat een antwoord achter