Blog

Zo creëer je een mannelijke badkamer

Woon jij met alleen maar mannelijke huisgenoten en willen jullie een mannelijke badkamer? Of heb je meerdere badkamers in huis en mag je van je vriendin eentje een mannelijke look geven? Hartstikke leuk, maar hoe maak je een badkamer nou eigenlijk mannelijk? Dit kun je doen op heel veel verschillende manieren. In deze blog geef ik een aantal tips hoe je de badkamer een stoere, mannelijke look kunt geven.

Gebruik van donkere kleuren

In een badkamer heb je weinig vrijheid als het gaat om meubels. Dingen zoals een douche en wastafels zullen er allemaal een beetje hetzelfde uitzien. Daarom moet je goed nadenken over de kleuren die je gebruikt. Met het gebruik van donkere kleuren kun je een badkamer er mannelijk uit laten zien. Verf bijvoorbeeld de muren in een donkergrijze kleur of gebruik zwarte tegels. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zwarte kastjes of een zwarte handdoek radiator aan de muur te hangen. Vind je het toch allemaal iets te donker worden en gebruik je liever lichte kleuren voor de muren en kastjes? Dat kan natuurlijk ook! Dan kun je een mannelijke touch aan de badkamer geven door bijvoorbeeld voor donkerkleurige handdoeken en een donkerkleurige badmat te kiezen. 

Stoere gadgets

Aan een mannelijke ruimte mogen de gadgets natuurlijk niet ontbreken. Zelfs in de badkamer kun je gebruik maken van allerlei gadgets. Een voorbeeld hiervan zijn waterdichte speakers. Hoe vet is het om een muziekbox in je douche te hebben hangen! Dan kun je lekker naar te gekke tunes luisteren terwijl je ‘s ochtends onder de douche staat. Ook kun je bij gadgets denken aan slimme verlichting. Dit zijn lampen die je van felheid en kleur kunt veranderen door middel van een app op je telefoon. De mogelijkheden voor gadgets in je badkamer zijn eindeloos.

De finishing touch

Zoals ik net al even had genoemd, kun je een badkamer al snel heel mannelijk maken door kleine details. Net noemde ik bijvoorbeeld het voorbeeld van donkerkleurige badmatten en handdoeken. Dit soort kleine dingen kunnen een enorm verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor het meest mannelijke zeeppompje of opbergmandje. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan de verlichting die je gebruikt. Zo zijn ingebouwde lampen in de badkamervloer enorm vet en geven gelijk een stoere look. Of ga bijvoorbeeld voor coole lichtbuizen boven de wasbak. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Loop dan gewoon even wat rondjes door het badkamer gedeelte van de ikea en kijk welke stijl jou het meest aanspreekt. Dit kun je dan gewoon een beetje na-apen in jouw badkamer!

Laat een antwoord achter