Blog

Een nieuwe keuken, wat wil jij erin hebben?

Of je al een tijdje in de keuken koopt, een nieuwbouw huis hebt gekocht waar een nieuwe keuken in gaat, of een huis gekocht maar de bestaande keuken niets vindt. Ja allemaal scenario’s die zich kunnen afspelen waarom jij een nieuwe keuken wilt hebben. Maar het is niet zomaar iets wat je doet natuurlijk. Je moet goed nadenken wat je wilt hebben, want wanneer je eenmaal een nieuwe keuken hebt, wil je er natuurlijk wel jaren van genieten. Dus je moet al een beetje in de toekomst kijken wat je plannen zijn en natuurlijk naar je wensen kijken wat je allemaal wilt. Want waar ga je allemaal aan denken? Een nieuwe keuken is toch wel meer werk dan je denkt.

De verlichting.

Het is natuurlijk belangrijk om na te denken wat voor verlichting jij in de keuken wilt. Lampen komen er sowieso want licht heb je nodig. Maar ga je voor hanglampen, voor spots of een combinatie van hanglampen en spots? Het is natuurlijk helemaal aan jou. Maar hou er wel rekening mee dat het geheel bij de stijl moet passen, dus misschien is het slim om eerst over het volgende na te denken!

De stijl.

Hier kan nogal een verschil in zitten. Want wil jij voor een super de duper moderne keuken gaan, een romantische sfeer er neerzetten of een iets wat ouderwetse keuken? Ja hier moet je goed over nadenken, want alles wat je daarna erbij gaat kopen, moet wel in een lijn staan met de stijl van je keuken. Wil je ook bovenkastjes hebben of wil je alles onder hebben en dan een grote kast met al je service erin. Zo kan je planken neerzetten en daar leuke lijstjes of andere accessoires neerzetten.

De kleuren.

En natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. De kleur van je keuken. Want ja, welke kleur moeten anders je tafel en stoelen worden. Het moet uiteindelijk wel een mooi geheel worden en niet een scene van ‘Ik doe maar wat’. Dat zou zonde zijn. En al helemaal omdat je toch een aantal jaar met je keuken moet doen.

De accessoires.

Als laatste wanneer je alle belangrijke beslissingen hebt gemaakt. Dan kan je na gaan denken over de accessoires die je gaat plaatsen en het bestek wat je wilt hebben. Want uiteindelijk ga je het geheel afmaken zodat jouw keuken als jouw keuken aanvoelt en jij de keukenprins of -prinses kan zijn.

Laat een antwoord achter