wietzaadjes
Blog

Gekke regels rondom wiet

Voor wiet is er een gedoogbeleid in Nederland. Je mag het op zak hebben tot een aantal gram, voor eigen gebruik. Daarnaast kunnen ze je niet oppakken voor 4 planten in huis, toch bij een huiszoeking kunnen ze de planten meenemen. Er zijn allemaal vage regels rondom het hebben van wiet, gek eigenlijk. Je mag dus wel met 18+ naar een coffeeshop, je mag daar zelfs wiet binnen roken. Je mag vanaf 12!!! Wietzaadjes kopen, hier zit een hele lage leeftijdsgrens aan verbonden. Eigenlijk best gek, aangezien je het mag pas roken vanaf 18+, officieel.

 

 

Is het dan ook lastig om wietzaadjes te kopen?

Nou nee niet bepaald, je kunt de wietzaadjes kopen via het internet. Daar kunnen ze ook geen leeftijdscontrole uitvoeren, alleen een button die je in moet drukken met de vraag of je oud genoeg bent. Vroeger kreeg je controles op basis van een geboortedatum maar dat zie je bijna nergens meer. Daarnaast kun je ook gewoon je eigen geboortejaar terugrekenen naar de juiste leeftijd dus dat is ook niet echt een controle. Al is het geen wiet wat je koopt, je kunt het er toch van maken. Het klinkt een beetje als, hier heb je een sigaret maar je krijgt geen aansteker. Tenminste, zo zie ik het. De kosten zijn ook niet hoog, sterker nog, voor een aantal euro valt binnen een paar dagen een envelop op je mat met de wietzaadjes. Dan zal je nog wel aarde en een pot moeten organiseren.

 

 

Kun je de plantjes overal laten groeien?

De wietzaadjes kopen is één onderneming, het planten en telen daarvan is nog wel een hele grote uitdaging. De zaadjes hebben het goede zonlicht nodig, de juiste hoeveelheid water en je juiste hoeveelheid water. Het is dus nog wel een soort van kunst om van een zaadje een echte plant te maken. De lichten die je vaak in films ziet bij wietplantages zijn streng verboden in Nederland, ook met 4 plantjes. Door de lichten groeien de zaadjes binnen een aantal dagen uit als plant maar met de zon en het daglicht hier in Nederland duurt het wel echt een aantal weken.

 

Wanneer je plantjes hebt moet je nog meer geduld hebben

Wanneer je daadwerkelijk plantjes hebt gekweekt ben je er nog niet! De toppen moeten namelijk geoogst worden en daarna nog eens gedroogd. Kortom duurt proces vanaf het wietzaadjes kopen maanden. Als geduld niet jouw ding is, begin er dan maar niet aan.

Laat een antwoord achter