Fitness Zaandam
Blog

Fitness; voor de gespierde ‘echte’ man!

Als echte mannen willen wij vaak de beste, de grootste, de snelste maar ook vooral de sterkste zijn. Haantjesgedrag zit in ons bloed en elkaar overtreffen is een heuse sport geworden. Elkaar overtreffen kan uiteraard op allerlei manieren maar sporten is daar toch wel één van. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je een sportschool in loopt en de mannen elkaar lopen op te jutten om nog meer gewicht omhoog te drukken. Door te fitnessen kun ook jij je manifesteren als ‘echte’ man. Zelf ben ik ooit begonnen als een grassprietje in een fitness in Zaandam. Maar tegenwoordig kan ik ook met de grote jongens mee. Daarnaast doet een goed ontwikkeld lichaam het ook altijd goed bij de vrouwen. Benieuwd wat fitnessen nog meer voor je kunt doen? Lees dan snel mijn blog over fitnessen voor de echte man!

Waarom fitnessen?

Veel mensen vinden het heerlijk om lekker op de bank te ploffen na een lange werkdag. Die mensen begrijpen dan ook niet dat er mensen zijn die na een lange werkdag nog eens zichzelf gaan afbeulen in de sportschool. Toch hangen er een groot aantal voordelen aan het fitnessen. Toen ik zelf ben begonnen in de fitness in Zaandam had ik daar aanvankelijk ook nog weinig motivatie voor. Totdat mijn personal trainer mij piekfijn uitlegde welke voordelen ik allemaal uit het sporten zou halen. Het eerste voordeel is overduidelijk denk ik. Wanneer je actief fitnesst ga je je lichaam ontwikkelen en worden je spieren sterker of je conditie wordt aanzienlijk verbeterd. Daarnaast zorgt sporten voor een betere nachtrust en uiteindelijk krijg je ook meer energie. Meer energie zou je vooraf niet denken maar ga maar eens na hoe je je voelt na een goede work-out. Moe maar voldaan en met hernieuwde energie!

Bewegen is belangrijk maar voeding is key

Toen ik eenmaal begon met sporten werd mij al gauw duidelijk dat bewegen enorm belangrijk is. Maar misschien nog wel belangrijker is voeding. De dagelijkse voeding die je tot je neemt vormt de brandstof waarop jouw lichaam draait. Daarnaast is voeding bij het fitnessen van cruciaal belang. Wil jij een echte man worden met een gespierd lichaam dan zul je naast hard trainen ook de juiste voeding moeten nemen. Eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Vaak denk je hier niet over na maar ze zijn cruciaal in jouw weg naar de echte man. Ben je geïnspireerd? Kom dan van de bank af en ontwikkel je in de sportschool!

Laat een antwoord achter