Blog

Een gevoel voor mode ontwikkelen als man

Mannen houden niet van shoppen?

Het is natuurlijk een absoluut cliché, maar toch hoor ik het altijd als waarheid bij de mensen om me heen. Mannen houden niet van shoppen. Dit betekent dat het vaak eerst de moeders en daarna de vriendinnen en vrouwen van mannen zijn die voor hun jongens en mannenkleren kopen. En zo niet, dan lopen mannen er vaak niet al te stijlvol bij. Ikzelf heb dit ook meegemaakt. Op de middelbare school vond ik er goed uitzien erg belangrijk, zeker tijdens de puberteit. Desondanks had ik absoluut geen idee wat ik moest dragen. Ik had veel te veel gel in mijn haar en droeg maar gewoon een overhemd en spijkerbroek. Ik dacht dat dat er volwassen uitzag.

Tijdens mijn studentenperiode gaf ik helemaal niet meer om kleding en stijl. Het kwam regelmatig voor dat ik in een joggingbroek, sportschoenen en een oud shirt naar de Universiteit ging. Natuurlijk ging ik naar belangrijke evenementen wel netjes gekleed, maar ik wist nooit hoe en wat ik moest dragen. Dit veranderde dan ook toen ik mijn vriendin ontmoette. Die hielp me met de juiste kleding uitzoeken. Maar in tegenstelling tot veel andere mannen, die daarna simpelweg hun vriendin alles laten uitzoeken, koos ik ervoor om wel degelijk een interesse in stijl te ontwikkelen.

Eigen stijl ontwikkelen

Ik begon rond te kijken wat voor stijl er beschikbaar was en wat het best bij mijn persoonlijkheid en budget paste. Dit zorgde er ook voor dat ik meer magazines en YouTube video’s begon te kijken over stijl. De realisatie die ik had was dat stijl niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. Met slechts een paar van de juiste items kom je al heel ver. Persoonlijk vind ik schoenen het leukste onderdeel van stijl en shop ik daar het meeste voor.

Ik ga vaak voor een combinatie van elegant maar toch casual. Dit betekent dat ik kies voor van Bommel schoenen bijvoorbeeld. Deze Floris van Bommel schoenen vallen vaak helemaal in smaak. Naar mijn werk wilde ik niet in het klassieke kantoorpak. Ik vond altijd dat het kantoorpak maar saai was. Tijdens mijn studententijd dacht ik daarom altijd dat ik gewoon in casual kleding naar het werk zou gaan. Dit veranderde toen ik de MMA-vechter Conor McGregor in pakken zag. Pakken kunnen uniek en stijlvol zijn. Daarom kies ik er nu altijd voor om in een mooi en uniek pak naar mijn werk te gaan. Een pak dat een unieke uitstraling geeft.

Laat een antwoord achter