Blog

Eindelijk de tuin opknappen

De zomer is in volle gang, de BBQ staat bij de meeste buren aan en de kinderen spelen vrolijk in de opblaas badjes. Het geluid uit andere tuinen laat horen dat de zomer veel gezelligheid met zich mee brengt. In onze tuin konden we helaas nog niet zitten, er moest eerst het één en ander uit de tuin gehaald worden en het onkruid moest nog verwijderd worden. Normaal doe je dit in het voorjaar maar door omstandigheden hadden wij daar helaas nog geen tijd voor gehad.

 

 

Toch maar aan de slag

Op vrijdag avond besloot ik met mijn man om de volgende dag toch echt aan de slag te gaan in de tuin. Eerst alle planten en rotzooi uit de tuin verwijderen en daarna al het onkruid verwijderen. Als laatste stap zou ik de ramen gaan zemen en mijn man de tuin netjes aanvegen. Klinkt allemaal erg eenvoudig maar na 4 uur hard door te hebben gewerkt waren, was het einde nog steeds niet in zicht. Af en toe deden we een kopje koffie tussendoor maar de druk om door te gaan was wel groot, het zou moeten lukken in één weekend! De loungeset werd door de behulpzame man afgevoerd naar de sloop, deze was helemaal ingezakt en het weer heeft de loungeset ook niet goed gedaan. Gelukkig scheelde het voor ons een hoop tijd dat de buurman dit voor ons wilde doen. We gingen door totdat het donker werd, toch zag je een hoop verschil na één dag, we waren echt al een heel eind.

 

 

Zondag nog een dag hard aan de slag

De zondag begonnen we al vroeg, om 10.00 stonden we al met het tuingereedschap in onze handen. Rond 14.00 keken we om ons heen en naast het aanvegen van de tuin en de ramen zemen, was gewoon alles klaar! Mijn man nodigde mij uit om op de tuinstoelen te gaan zitten en stelde voor om eens op internet op zoek te gaan naar een mooie loungeset, die hadden we tenslotte niet meer. Dat vond ik uiteraard een goed idee, we hadden er niet echt voor gespaard maar dat is toch iets wat iedereen wel in de tuin wilt hebben toch? Mijn man had na een uurtje zoeken een mooie loungeset gespot voor een hele leuke prijs. We besloten niet te twijfelen en direct gewoon te bestellen, je moet jezelf (en je partner) ook eens wat gunnen toch?

Laat een antwoord achter