BMW 5 serie
Blog

Vervangen van BMW 5 serie banden

Om de zoveel tijd is het nodig om uw banden te laten vervangen. Wanneer dit precies nodig is, hangt uiteraard af van vele factoren. Het is wel van belang dat u de banden laat vervangen door originele BMW 5 serie banden, en geen replica’s. In de rest van de blog kunt u lezen wanneer het nodig is om de banden te laten vervangen, wanneer u het beste uw zomerbanden kunt laten vervangen door winterbanden en tevens ook waar u het beste uw banden kunt laten vervangen.

BMW 5 serie banden
De redenen dat u de banden moet laten vervangen voor originele BMW banden zijn divers. Hoewel originele banden in de eerste instantie wel wat prijziger zijn dan replica’s, geldt dit niet voor de lange termijn. Dit is om de volgende redenen:
– Lagere kans op lekkage door hoge kwaliteit van de banden
– Lager brandstofverbruik door minder slijtage
Daarnaast bieden originele banden nog meer voordelen. Het is namelijk zo dat de originele BMW banden perfect aangesloten zijn bij de rest van de auto. Dit is niet het geval bij banden van andere producenten. Dit levert problemen op, aangezien de aansluiting cruciaal is voor de werking van de remmen en het gebruikscomfort. Een slechte aansluiting zorgt voor een matigere werking van de remmen (wat gevaarlijke situaties kan bezorgen) en het rijdt tevens ook een stuk minder soepel, iets wat u absoluut niet mee wilt maken met uw BMW.

Wanneer BMW 5 serie banden vervangen?

Er is een aantal kenmerken die laten blijken dat het nodig is om je BMW 5 serie banden te laten vervangen. Ten eerste dienen de banden bij beschadigingen meteen vervangen te laten worden. Dit kan komen door scherpe objecten als glas of spijkers. Twijfelt u over de mate van beschadigingen? Ga dan langs bij een bandenspecialist om een objectief beeld te krijgen over de situatie.
Daarnaast is het bij een grote mate van slijtage ook nodig om uw banden te laten vervangen. De minimale wettelijke profieldiepte is 1,6 millimeter, maar er wordt aangeraden om de banden bij uiterlijk 2 millimeter te laten vervangen. Ook onregelmatige slijtage is een duidelijke indicatie dat u autoband aan vervanging toe is.
Ten slotte is een lekke band uiteraard redenen om het te laten vervangen, indien het niet meer mogelijk een band te laten repareren. Hoewel het tegenwoordig door de goede kwaliteit van met name originele banden niet zo snel meer gebeurd dat u lek gaat rijden, is het helaas nog steeds mogelijk.

Zomerbanden vervangen voor winterbanden?

Ook is het elk jaar weer nodig (en uiterst aan te raden) om uw zomerbanden te laten vervangen door winterbanden. U zult uiteraard wel op de hoogte zijn van het feit dat rijden met zomerbanden erg riskant is bij weersomstandigheden als sneeuw, ijzel en algehele gladheid in de winter. Dit is gemakkelijk te voorkomen door uw banden te laten vervangen. Ook is het aanschaffen van all-season banden een mogelijkheid, al is de remweg met deze banden wel langer in de zomer in tegenstelling tot zomerbanden en langer in de winter in tegenstelling tot winterbanden.

Laat een antwoord achter