Blog

Natuurlijke fat burners van BASE247® als onderdeel van je pre-workout 

De ene heeft een lager vetgehalte dan de andere, maar we worden allemaal wel eens geconfronteerd met (teveel) vet. In dat geval willen we er uiteraard zo snel mogelijk van af. Een combinatie van cardio- en krachttraining kan je daarbij helpen. De beste manier om meer vet te verbranden en sneller je gewicht te verliezen blijft een gezond en natuurlijk eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging. Natuurlijke vet verbranden zoals een fatburner van BASE247® zullen dit proces zeker extra ondersteunen. Dit poeder zorgt ervoor dat je overtollig vet verbrandt tijdens het sporten. Dit geeft je lichaam meer energie en verbrandt sneller je teveel aan vet. Het is belangrijk om veel te bewegen, zodat je het verloren vet kunt omzetten in spieren. Natuurlijke vetverbranders van BASE247® inpassen in je pre-workout is dus zeker een goed idee.

Wat zijn natuurlijke vetverbranders?

Natuurlijke vetverbranders vind je in je dagelijkse voeding en in voedingssupplementen. Ze kunnen de afbraak van vetcellen versnellen en calorieën kunnen produceren. Sommige natuurlijke vetverbranders verhogen je metabolisme, terwijl andere de vertering van voedsel beïnvloeden, waardoor je sneller honger krijgt. Je metabolisme regelt zowel je vetopslag als je vetverbranding en is zo een belangrijk onderdeel van afvallen.

Zo ondersteunen fat burners je afslankproces

Vetverbranders kunnen op verschillende manieren helpen om af makkelijker af te vallen. Dat kan door je hoeveelheid bruin vetweefsel te verbeteren. Je concentratie aan wit vetweefsel is best zo laag mogelijk. Hoe meer calorieën je dagelijks opneemt hoe wit vetweefsels je vormt, waarvan het grootste deel wordt opgeslagen en een belangrijke oorzaak is van overgewicht en ongezond buikvet.

Bruin vet

De concentratie bruin vet is het hoogst bij pasgeboren baby's en neemt af met de leeftijd. Bruin vet regelt onder meer andere je lichaamstemperatuur te reguleren. Bruin vet is eigenlijk een actief weefsel dat je totale energieverbruik of calorieverbranding verhoogt. Dat leidt tot warmteontwikkeling. Een hogere verhouding van bruin vet tot wit vet zal extra calorieën verbranden. Vetverbrandende voedingsmiddelen en supplementen kunnen dit effect extra versterken.

Vet verbranden en spiermassa vergroten

Vet verbranden en je spiermassa vergroten activeert je metabolisme wat je makkelijker doet afvallen en chronische gezondheidsproblemen als gevolg van je overgewicht helpen voorkomen.

Voordelen van natuurlijke fat burners

Natuurlijke vetverbrander als voedingssupplementen kunnen de effectiviteit van een gezond dieet en een aangepast trainingsprogramma verbeteren. Ze helpen ook je spiermassa vergroten en ook dat is belangrijk om makkelijker af te vallen en je prestaties te verbeteren.

De beste natuurlijke fat burners

De hoeveelheid vetverbranders neemt nog steeds gestaag toe, maar er gaat niets boven natuurlijke fat burners. De beste vetverbranders om meer vet te verbranden en je gewichtsverlies te ondersteunen zijn groene thee, cafeïne, Vitamine B6 en vitamine B12  en kwalitatieve eiwitten

Groene thee als vetverbrander

Groene thee is een natuurlijke energiebooster en vetverbrander die al honderden jaren in veel culturen wordt gebruikt. De vetverbrandende component in groene thee is catechine. Van deze stof is wetenschappelijk bewezen dat het je stofwisseling bevordert en meer energie verbrandt, zowel tijdens inspanning als terwijl je rust en zelfs in je slaap. Deze catechines kunnen je zelfs helpen te verbranden als belangrijkste energiebron. Omdat ze ook de eetlust kunnen verminderen en energie kunnen stimuleren, is groene thee bijzonder doeltreffend  Groene om overtollig vet te verbranden. Groene thee bevat ook cafeïne, een andere natuurlijke fat burner.

Cafeïne

Cafeïne kennen we vooral als belangrijk bestanddeel van ons dagelijks bakje troost. Deze natuurlijke stof kan je ook helpen om meer vet te verbranden door je stofwisseling te stimuleren. Meer vet verbranden kan alleen door je energieverbranding te verhogen en je energieopname uit je dagelijkse voeding te verminderen. Cafeïne speelt hierbij een belangrijke rol. Het werkt namelijk stimulerend en vermindert je eetlust. Cafeïne wordt ook gebruikt in veel pre-workout supplementen en energiedrankjes.

Vitaminen van het B-complex 

Zowel vitamine B6 als B12 zijn belangrijk bij je stofwisseling. Vitamine B6 of pyridol komt voor in zowel dierlijke als plantaardige voedselbronnen zoals in kikkererwten, rundvlees, tonijn, zalm, kip, aardappelen en bananen. Vitamine B6 wordt gebruikt voor veel metabolische functies, immuniteit en hersenfuncties.  Tijdens het afvalproces helpt het niet alleen vet afbreken, maar ook (snelle) koolhydraten en eiwitten.

Vitamine B12

Vitamine B12 is daarentegen bijna uitsluitend in dierlijke producten terug te vinden. Deze vitamine nemen we moeilijker op dan B6 waardoor vele landgenoten  een tekort aan vitamine B12 laten noteren. Dat is een belangrijke oorzaak van bloedarmoede.

Eiwitten

Eiwit komt in de meeste voedingsproducten voor. Het helpt je ook meer vet te verbranden. In een gezond eet- en leefpatroon is de combinatie van een hoge concentratie eiwitten en het verminderen van je dagelijkse calorie inname de beste manier om je teveel aan lichaamsvet kwijt te raken. Door meer eiwitrijke voeding te gebruiken kun je je spiermassa nog vergroten én behouden terwijl je je opgeslagen vet als brandstof kunt gebruiken.

Laat een antwoord achter