Blog

Stijlvolle winterjas voor mannen, wat is in?

Iedere man heeft zijn eigen stijl winterjas. Van chique en modern tot praktisch en lekker warm. Verschillende designs horen bij verschillende mannen. Maar hoe maak je nou de juiste keuze? Je keuze is niet alleen afhankelijk van je maat en pasvorm. Een winterjas die ook nog eens goed past bij jouw stijl geeft je een winter lang plezier.

Waarom de man van 2021 een overjas draagt

Wie de laatste trends een beetje gevolgd heeft is het vast al opgevallen; de overjas is dé Winterjas mannen mode van 2021. De degelijke uitstraling van de overjas past bij een man die zijn zaakjes op orde heeft, of tenminste om die illusie te scheppen. Zeker in deze tijden waarin mensen er soms wat verstrooid uit kunnen zien, laat deze jas jouw omgeving zien dat jij daar geen last van hebt. Veel buiten komen we toch niet, dus een capuchon is overbodig. De overjas is de blazer van de jassen, waar immers de inspiratie van is geleend. Geen fan van knopen? Daar heb je tegenwoordig ook overjassen met een kraag en rits voor. Deze kraag maakt daarnaast het dragen van een sjaal overbodig, mocht je dat te overdreven vinden. Ben je wel fan van chique, dan kun je ook nog een pochet in het borstzakje dragen. Verschillende keuzes kan je vinden bij Blue Industry.

Back to basic: het zwarte overhemd

Zwarte overhemden worden meestal ergens onder gedragen, maar wie zegt dat dit kledingitem niet de ster van show kan zijn? Het zwarte overhemd is de ‘little black dress’ voor mannen. Elegant, maar toch passelijk voor elke gelegenheid. Of het nou gaat om een reünie met je oude schoolvrienden, de bruiloft van je zus of een uitvaart; een zwart overhemd is altijd wel geschikt. Het simpele design past bij de zelfverzekerde man die geen schreeuwend patroontje nodig heeft om op te vallen. Zwart kleed af en is aantrekkelijk. Het straalt ruwe mannelijkheid uit, wat bij velen wel in de smaak valt. Het is dan ook een goede keuze voor een eerste date, zo houd je jezelf nog wat mysterieus.

Hoe draag je een zwart overhemd?

Simpele vraag, simpel antwoord. Een zwart overhemd draag je vrijwel overal bij. Onder een blazer of simpelweg op zichzelf. Alle knoopjes dicht voor een nettere look, of de bovenste open en de mouwen opgerold. Met een zwart overhemd kun je niet missen. Eigenlijk is er maar één stijlregel waar je je aan zou moeten houden: combineer het alleen met donkere tonen. De zwarte kleur zorgt voor contrast en kan felle kleuren een cartooneske uitstraling geven. Wat voor jas past er het beste bij? De overjas. Een overjas geeft een vergelijkbare elegante, toch mannelijke uitstraling die perfect past bij het zwarte overhemd. Elke man behoort een zwart overhemd in zijn kast te hebben hangen. Het is op het witte overhemd na misschien wel het meest essentiële kledingstuk van de goed verzorgde man. Voor de aankoop van een zwart overhemd kan je terrecht bij Blue Industry.

Laat een antwoord achter