Blog

Zo koop je de bril die echt bij je past!

Ben je toe aan een nieuwe bril of ga je binnenkort je allereerst bril kopen? Dan kan het best zijn dat je niet precies weet waar je op moet letten als je bijvoorbeeld in de winkel bent. De juiste bril kopen die echt bij jou past is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Sterker nog, het is juist een behoorlijk opgave. In dit blog daarom een aantal belangrijke tips zodat je zeker weten slaagt met je aankoop.

Wat voor bril heb je nodig?

Ieder mens is anders en dus ook iedereen zijn of haar ogen. Bij een oogmeting wordt gemeten welke sterkte je ogen hebben. Deze sterkte bepaald onder andere de bril. Zo heb je bijvoorbeeld brillen voor ver weg maar ook voor dichtbij. Brillen voor ver weg hebben een min-sterkte. Dit wil zeggen dat de bril jouw zicht alleen scherp stelt op het beeld van ver weg. Bij een plus-sterkte werkt dit juist andersom. Dan maakt de bril juist het beeld scherp wat dichterbij is. Maar dat is nog niet alles. Tegenwoordig heb je ook verschillende brillen voor verschillende doeleinden. Zo heb je bijvoorbeeld brillen die speciaal voor het lezen zijn bedoeld en brillen die speciaal voor alles zijn. Uiteraard kan je ook nog kiezen voor een zonnebril en zelfs een 3D bril die speciaal voor jouw sterkte wordt gemaakt.

Wat is de vorm van je gezicht?

De vorm van je gezicht bepaald voor een groot deel welke monteur je het beste staat. Mensen met een ovaal gezicht hebben het, het makkelijkst. Hun staat eigenlijk iedere bril. Je kan hierbij denken aan de ronde bril, de oversized bril, de pilotenbril, de wayfarer bril en de cateye bril. Die laatste is echt een bril voor de vrouw. Heb je een hartvormig gezicht? Dan heb je ook nog redelijk wat keuze. Alleen de pilotenbril en de oversized bril vallen voor jou af. Mensen met een rond gezicht hebben de minste keuze. Eigenlijk staat alleen een oversized bril echt goed bij de vorm van hun gezicht. Toch is dit maar een richtlijn en zeker niet altijd waar. Brillen passen om te zien of die echt bij je past is daarom ook ontzettend belangrijk.

Wat zijn de laatste trends?

Hou jij van trends en volg je altijd de laatste mode? Dan is het voor jouw raadzaam om te kijken naar de laatste trends. Bijna ieder seizoen zijn we wel weer verschillende monturen, kleuren en patronen verschijnen. Wil je een bril voor een langere tijd of eentje die altijd bij je outfit te matchen is? Kies dan voor een klassiek model. Charlie Temple heeft een groot aanbod aan klassieke modellen maar uiteraard ook die de laatste trends volgen.

Laat een antwoord achter