Blog

Van huisvader tot transporttopper

Huisvader

Vorig jaar werd mijn contract niet verlengd. In eerste instantie was dat niet zo een probleem. Ik vond het daar niet bijzonder leuk en de klik met collega’s die je altijd probeert te voelen was er niet helemaal. Daarnaast hadden we natuurlijk net een kleine gekregen, waar ik ook graag tijd mee wou doorbrengen. Bij de eerste heb ik alleen mijn twee dagen verlof gehad en ging ik daarna weer aan het werk. Mijn vrouw bleef thuis om voor de kleine te zorgen, maar ik had toch het gevoel veel te missen. We besloten daarom dat we voor nu de opvang even zouden uitstellen en ik lekker een jaar zou thuisblijven om voor de nieuwe baby te zorgen. Mijn vrouw was net weer aan het werk en dat betaalde genoeg om ons te onderhouden.

Vacature

Het was fijn, echt waar. Ik kon de hele dag tutten met de kleinste, de oudste bracht en haalde ik van de voorschool, ik deed het huishouden en draaide ’s avonds heerlijke maaltijden in elkaar voor als mijn vriendin thuis kwam van werk. Maar na een maandje of twee á 3 begon het toch te jeuken.  De eeuwige gesprekken op het niveau van een driejarige begonnen me te irriteren, ik miste het om mijn hersenen te moeten gebruiken en daarnaast had ik steeds minder gespreksstof op verjaardagen met vrienden en familie. Als mijn vriendin vertelde over haar dag, voelde ik jaloezie. Ik denk dat ik het daarna nog een week of zes heb volgehouden en mezelf daarna betrapte op het surfen naar leuke banen als de kinderen hun middagdutje deden. Zo stuitte ik op vacatures transport. Ik stuurde een kort bericht, niet denkend dat er werkelijk wat uit voort zou rollen. Maar voor ik het wist had in mijn eerste gesprek over Skype, en mocht ik voor een tweede komen. Nu moest ik het de vriendin wel vertellen. In eerste instantie was ze verbaasd en vond ze het jammer: ze vond het juist zo fijn dat de kinderen niet naar de opvang hoefden.

Baan

We hebben het er goed over gehad en uiteindelijk toch besloten er mee door te gaan. Zij zou ook simpel worden van alleen maar thuis zijn, en de jongste was onderhand 9 maanden dus wat ons betreft oud genoeg voor de opvang. Ik ging op gesprek, kreeg de baan en ben nu heerlijk aan het werk in de transportsector voor 32 uur per week. Kan ik toch nog één dagje theekransen met mijn meisjes. Want stiekem was dat ook wel erg leuk.

Laat een antwoord achter