Blog

Bedrijfskleding kopen? Dit zijn de beste tips!

Ben je ondernemer en wil je jouw personeel bedrijfskleding aanbieden? Dan is het belangrijk dat je kiest voor het juiste soort bedrijfskleding. De kleding moet namelijk niet alleen aan veel verschillende eisen voldoen, het is ook erg belangrijk dat de medewerkers je bedrijfskleding met trots dragen. Maar hoe zorg je nou voor draagvlak onder het personeel en hoe kies je de juiste bedrijfskleding voor jouw organisatie? Je leest de beste tips in dit blog. 

Tip #1: Zorg voor representativiteit

Wanneer je bedrijfskleding aanschaft, is het erg belangrijk dat de kleding representatief is voor jouw organisatie. Zorg er dan ook voor dat de werkshirts voorzien zijn van je bedrijfslogo en/of bedrijfsnaam en verwerk eventueel de kleuren van de huisstijl in de bedrijfskleding. Kies bij voorkeur voor materiaal van hoge kwaliteit dat niet snel verschijnselen van slijtage vertoont. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van mooie, representatieve bedrijfskleding en zorg je dat je personeel de kleding met trots kan dragen.

Tip #2: Kies voor optimaal draagcomfort

Niet alleen de uitstraling van de bedrijfskleding is belangrijk; ook het draagcomfort van de werkkleding is cruciaal. Het is immers van groot belang dat de werkkleding je medewerkers niet hindert tijdens de werkzaamheden en dat je personeel zich hier prettig in voelt. Zorg er dan ook voor dat je werk t-shirts aanschaft die niet te strak en niet te ruim vallen, kies voor broeken met voldoende zakken om gereedschap en andere hulpmiddelen in te bewaren en koop de werkkleding in de juiste maat voor iedere medewerker. 

Tip #3: Let op de veiligheidseisen 

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het kopen van bedrijfskleding, is het voldoen aan de veiligheidseisen. Afhankelijk van de branche waarin je actief bent, de werkzaamheden die je medewerkers uitvoeren en het materiaal waarmee zij in aanraking komen, gelden er andere veiligheidsnormen waaraan jouw bedrijfskleding moet voldoen. Ga altijd goed na welke eisen er op het gebied van veiligheid precies gelden en bespreek deze eisen met de leverancier van je bedrijfskleding, voordat je tot aankoop overgaat. 

Tip #4: Kies voor volledigheid 

Veel bedrijfseigenaren kopen alleen t-shirts, polo’s of jassen voor hun medewerkers. Het resultaat? Personeel dat een eigen broek, jas of trui draagt in combinatie met het werk shirt. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers minder representatief voor de dag komen en dat je organisatie geen eenheid uitstraalt. Wil je dit voorkomen? Schaf dan een volledige werkoutfit aan voor je medewerkers; van broeken tot shirts en jassen en van veiligheidsschoenen tot helmen.

Laat een antwoord achter