Blog

Fit in je eigen huis

We weten allemaal dat voldoende lichaamsbeweging belangrijk is. Niet alleen voor je lijf maar ook voor je koppie. Tegenwoordig geldt dat meer dan ooit omdat het merendeel van de mensen zit wanneer ze werken. Tijd dus om in beweging te komen. Maar misschien niet in de sportschool? Gelukkig kan je ook gewoon thuis fit worden. In deze blog vertel ik je hoe. Lees je mee?

Wat wil je?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt. Op die manier kan je doelen stellen en een dieet en/of trainingsschema opstellen dat hierop afgesteld is. Zo werk je gericht naar je doelen toe en wanneer je resultaat ziet, zal dat je ook meer motiveren. Vergeet niet dat sporten in het begin niet altijd leuk is. Soms heb je er echt geen zin in. Toch is het belangrijk om dan wel door te zetten. Wanneer je na een langere poos nog steeds geen plezier hebt, is het wellicht een idee om te kijken naar een andere sport.

Fit zonder honger

Want wanneer je fit wilt worden, zul je jouw dieet mee moeten nemen in de berekening. Je kan sporten wat je wilt maar wat je eet maakt een groot deel uit van je gezondheid. Gelukkig zijn er tal van recepten te vinden die gezond zijn en je absoluut niet met een hongergevoel achterlaten. Even opzoeken en uitproberen maar. Dat is ook nog eens leuk!

Simpele oefeningen voor iedereen

Wanneer je net begint met sporten thuis, kun je verschillende oefeningen al uitproberen. Dit zijn oefeningen waar je geen materiaal voor nodig hebt. Op internet staan tal van filmpjes die je kan opzetten en waarbij je mee kan doen met een korte workout. Zo heb je een beetje houvast in het begin en weet je waar je moet beginnen. Daarnaast motiveren korte sportsessies ook. Kijk eventueel ook naar de optie van een personal trainer. Op die manier kan je samen kijken naar het behalen van je doelen en heb je ook een externe motivatie. Een personal trainer kan er ook op toezien dat je oefeningen correct uitvoert, dat verkleint de kans op blessures.

Materiaal voor je eigen gym

Wanneer je wat verder wilt gaan, heb je al snel wat materiaal nodig. Een tunturi loopband is een goed eerste apparaat. Op die manier kan je altijd thuis hardlopen en hoef je niet naar buiten. Ideaal, als het buiten stortregent bijvoorbeeld. Je vindt een tunturi loopband op de webshop Fitness24.nl. Hier hebben ze een breed assortiment aan fitness spullen. Zo kan jij jouw eigen sportschool in je huis makkelijk uitbreiden.

Laat een antwoord achter