Blog

Een dag eropuit gaan met de fiets

Je hoort wel vaker dat mensen zeggen dat je eens met de fiets een rit moet gaan maken door de natuur. Zeker als het een mooie dag is kun je een flink eind fietsen. Wanneer je bijvoorbeeld een minder goede conditie hebt kun je ook kijken naar de aanschaf van een elektrische herenfiets zodat je makkelijk onderweg kunt zonder problemen. Je kunt afstanden afleggen en nog steeds zelf trappen, maar je hoeft minder moeite te doen. Ook ben je vaak een stuk sneller op je locatie, maar wanneer je gaat fietsen voor je plezier hou je hier vaak minder rekening mee.

Op de fiets naar kantoor

Zeker als je in een grote stad woont is het gebruikelijk om de fiets te pakken naar school of naar je werk. Wanneer je meer afgelegen woont kan dit natuurlijk ook maar dan ben je vaak langer onderweg. Terwijl je in de stad vaak sneller op locatie bent als je de fiets pakt. Je hoeft niet in de file te staan ‘s ochtends vroeg en je hoeft ook niet te wachten op de bus. Je racet langs iedereen heen zodat je op tijd bent en daarnaast bouw je conditie op. Met een elektrische fiets heren ben je zo makkelijk overal, en er zijn talloze modellen om uit te kiezen. Afhankelijk van wat je wilt en je budget kun je op zoek gaan naar de fiets die bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar het uiterlijk, de banden maar ook versnellingen. Ook is de accu de grootste kostenpost als je kiest voor een elektrische fiets.

Verschillen tussen een auto en een fiets

Wanneer je in een dorp woont is het vaak makkelijk om te kiezen voor een auto aangezien de supermarkten al een stukje verder weg zitten en je niet snel bij vrienden of familie bent. Maar in de stad is het gebruikelijker om de auto in te ruilen voor een fiets. Je kunt een hoop geld besparen om te kiezen voor een goede fiets waar je jarenlang plezier aan hebt. Vaak ben je ook nog sneller op de plek waar je wilt zijn, je bouwt snel conditie op en je hoeft geen rekening te houden met bus- of treintijden. Je kunt zelf kiezen in wat voor prijsklasse je de fiets wilt kopen, maar als je een goede fiets koopt en je deze verzekerd tegen diefstal hoef je je vaak minder zorgen te maken over het bedrag wat je hebt uitgegeven. Ook heb je in principe het geld over wat je normaal zou uitgeven aan een auto.

 

Laat een antwoord achter