Blog

Wat voor nerd ben jij?

Ben je een ontzettende nerd die graag meer nieuwe nerds zou ontmoeten? Of ben je juist nieuw in de nerd-community, en wil je graag wat meer verschillende mensen ontmoeten en een beter beeld krijgen van wat er allemaal is voor mensen die fan zijn van Marvel, Lord of the Rings, Star Wars en nog veel meer? Wat er allemaal nog meer uit de fandoms te halen valt? Lees hier alles van Disney funko pop (Funko Pop Spiderman) tot Dutch Comic Con en meer!

Al die keus

Er zijn enorm veel verschillende mensen én dus ook enorm veel verschillende nerds. Sommige mensen vinden het heerlijk om via hun interesses nieuwe mensen te ontmoeten en ook met die mensen om te gaan. Het kan nog weleens lastig zijn om redenen te vinden om je vrienden vaker te zien en closer te worden, zeker als je wat introverter aangelegd bent. Iets als het TableTop Roleplaying spel Dungeons and Dragons kan hierin helpen; dit is een spel waarbij je urenlang een verhaal maakt met een groepje vrienden. Het is niet alleen een fantastische hobby, maar ook een manier om langer en met een diepe connectie met je andere nerd-vrienden om te gaan. Maar voor nerds die wat meer sociaal contact willen op een grotere schaal én graag andere mensen uit de community leren kennen, zijn er ook evenementen als Dutch Comic Con en Elfia. Dit zijn plekken waar allerlei fans van allerlei films, series, videogames en boekenreeksen elkaar kunnen ontmoeten en zelfs kunnen verkleden als hun favoriete personages (dit noem je cosplay!)

Al die nerds 

De echte reden, naast gave verzamelingen van Funko Pop Spiderman en/of Disney Funko pop én enorm mooie kostuums, dat mensen zo graag bij een nerd community horen, is tweeledig. Ten eerste is die samenhang tussen mensen zo ontzettend fijn. Het is heel tof om een band te kunnen vormen met iemand omdat je in eerste instantie dezelfde interesse hebt. Dat maakt zeker het begin van een vriendschap een stuk gemakkelijker. Maar ook later in een band, of het nu een relatie of een vriendschap is, is het heel fijn om dezelfde interesses te hebben. Al helemaal als het interesses zijn die je ook samen kan delen, zoals rollenspellen en cosplay. Maar het fijne aan een nerd zijn is ook het heerlijke escapisme van hobby’s zoals deze. Je kan jezelf echt verliezen in zoiets. 

 

Kortom, het zijn van een nerds is niet langer voor nerds. Dus, kom bij je favoriete community en wees ook een nerd!

Laat een antwoord achter