Blog

Lekker een fietsweekend weg met de mannen

Wat is er nou fijner dan samen met je vrienden even lekker in de buitenlucht te zijn en te genieten van de frisse lucht en elkaar? Lekker even bijkletsen en genieten van de natuur. Een leuk idee voor een weekend weg met de mannen is om in deze coronatijd te gaan fietsen. Fietsen is gezond en gezellig. Je hebt genoeg tijd om met je vrienden bij te kletsen. Tips voor een geslaagd fietsweekend lees je in deze blog.

Waarom een fietsweekend?

Fietsen kan altijd en overal. In Nederland zijn de fietswegen zeer goed. Welke afstand je ook gaat fietsen, je lichaam krijgt hoe dan ook beweging. Door te fietsen word je relaxter en je kan zelf kiezen waar je naartoe fietst. Heb je zin in de natuur, dan ga je in de natuur fietsen. Ook kan je op de fiets goed bijkletsen. Het is een ideale manier om bij te kletsen en een goed gesprek te voeren met je vriend. 

Goede fiets

Wat natuurlijk niet kan ontbreken tijdens een fietstocht is een goede fiets. Je kan kiezen voor een normale stadsfiets, racefiets of bijvoorbeeld een elektrische fiets heren. Het is verstandig om vooraf goed te bepalen waar je behoefte aan hebt. Een racefiets is bijvoorbeeld licht gewicht en kan je snel mee. Maar met een elektrische fiets kan je ook super snel en word je ondersteund met een motor. Je hoeft je dus veel minder in te spannen wat fijn kan zijn als je een lang weekend gaat fietsen. Je kan dan zonder zweet en vermoeidheid gewoon nog goed gesprekken voeren. Natuurlijk kan je ook gewoon op een normale herenfiets gaan, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat het veel intensiever is en dat je minder ver kan komen.      

Niet te zwaar bepakt

Natuurlijk is het van belang om spullen mee te nemen voor je weekendje weg. Maar te veel kan voor zware belasting zorgen. Zorg ervoor dat je natuurlijk wel de essentials meeneemt zoals kleding, eten en drinken en slaap- en tentspullen. Je hebt natuurlijk niet een kofferbak waarin je alles kan stoppen, dus probeer zo min mogelijk mee te nemen.

Fiets essentials

Wat je echt niet moet vergeten om mee te nemen zijn de volgende zaken: je telefoon, geld, lampjes, powerbank, reservesleutel en wellicht een kleine EHBO-kit voor als er iets misgaat.

Als jij met je vrienden op fietsweekend zou gaan, wat zou jij dan essentieel vinden om mee te nemen?

Laat een antwoord achter