Blog

Waar let je op bij het kopen van een occasion |Auto Christiaan

Op het moment dat je van plan bent om een tweedehands auto aan te schaffen dan wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Er zijn vele mogelijkheden om occasions in emmeloord te kopen. Je kan kiezen voor een privé verkoper, bijvoorbeeld via een online website voor vraag en aanbod of je kiest voor een erkend garagebedrijf dat door BOVAG erkend is zoals auto christiaan. In dit artikel lees je alles over waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto.

Zelf op onderzoek uit

Om te beginnen moet je wat vooronderzoek verrichten. Wat voor soort auto zoek je? Een sedan, een hatchback of een station? Welk soort brandstof wil je rijden en hoeveel gaat de wegenbelasting je kosten? Hoe oud mag je auto zijn en wat wil je als maximale kilometerstand? En natuurlijk niet te vergeten, hoeveel mag de tweedehands auto kosten? Als je je wensenlijstje af hebt dan kan je op internet eens gaan zoeken wat je kan vinden. Misschien zijn een van je wensen niet realistisch en moet je deze bijstellen. Kijk gelijk even of je gekozen model bekende kwaaltjes heeft. Als je geschikte auto’s vindt die aan je wensen voldoen dan kan je alvast verder met je onderzoek. Als je het kenteken hebt dan kan je op de website van het RDW checken of de kilometerstand logisch is en of de auto’s schade hebben geleden en of er nog terugroepacties van de fabrikanten open staan. Ook kan je alvast de onderhoudshistorie opvragen, als deze aanwezig is, bij de verkopende partij.

Op locatie

Als je dan eenmaal de auto gaat bekijken dan check je deze van onder tot boven en uiteraard onder de motorkap. Is er een oliespoor of andere lekkage aanwezig onder de auto? Is de motor schoongespoten? Dan kan er weleens iets meer aan de hand zijn. Roestplekken vindt je niet alleen op zichtbare plekken, maar ook onder de matten bij de voorstoelen, de achterklep en onder de dorpels (de onderkant van de deuren). Hierna maak je een uitgebreide testrit. Je let hierbij erop of de auto stationair draait en of er geen gekke geluiden uit de motor komen. Ook neem je wat bochtjes en check je of er geen geluiden bij de wielen vandaan komen. Als het stuur trilt bij bepaalde snelheden dan kan er ook iets mis zijn. Het uitlaatgas moet kleurloos zijn.

Tot slot

Als je de juiste auto gevonden hebt dan handel je alles netjes af met de verkopende partij. Je schrijft de auto over op je naam en verzekerd hem per direct. Als je kiest voor een BOVAG erkent bedrijf dan krijg je standaard een garantie op je occasion.

Laat een antwoord achter