Blog

Waar kun je de actuele BTC koers bekijken?

Bij het handelen in Bitcoin (BTC) is het fijn om een plek te hebben waar je live de actuele BTC koers kunt checken. Omdat Bitcoin een betaalmiddel is dat je globaal kunt gebruiken, is de BTC koers ook over de hele wereld hetzelfde. In 2009 werd Bitcoin als open source software geïmplementeerd door Satoshi Nakamoto. Dit is een pseudoniem voor een vooralsnog onbekende groep mensen of persoon. De kleinste eenheid van Bitcoin is later Satoshi (SAT) genoemd. Één Satoshi is 0,01 microbitcoin. Om precies te zijn komt dat neer op één honderdmiljoenste van een Bitcoin. Bitcoin is de meest populaire cryptovaluta die er is. Er is geen sprake van een overkoepelende centrale bank en transacties worden gedaan in een peer-to-peer netwerk. Over de BTC koers is geen twijfel. Die kun je altijd en overal bekijken.

Transacties met Bitcoin

Alle Bitcoin transacties worden gedaan via internet, op een veilige en gemakkelijke wijze. Deze transacties worden bijgehouden in een gedistribueerde database. Dit wordt wel een blockchain genoemd. Ongeveer eens per 10 minuten wordt hieraan een blok toegevoegd. Alle transacties zijn dus openbaar, wat er voor zorgt dat frauderen een stuk lastiger wordt. Om het extra overzichtelijk en veilig te maken wordt voor iedere transactie een nieuwe Bitcoinadres gebruikt. Een andere populaire cryptovaluta is de Ripple. Ook de Ripple koers is eenvoudig te bekijken met een internet verbinding. Deze cryptovaluta is zeer beweeglijk, waardoor het mogelijk is veel winst te maken met de Ripple koers.

Handelen in de Ripple koers of BTC koers

Hoewel er veel wordt gehandeld in Bitcoin en Ripple en er zodoende veel geld wordt verdiend, is het altijd wijs om eerst goed bekend te raken met de Ripple koers of BTC koers. Het handelen kan enorme winst opleveren, zeker met de snel stijgende Ripple koers. Toch moet je er rekening mee houden dat de BTC of Ripple koers ook kan dalen. Of je nu wilt beleggen, sparen, betalen of handelen, zorg altijd dat je dit doet met geld dat je niet nodig hebt voor andere zaken. Heb je ervaring en begrijp je de risico's, dan kan handelen in de Ripple koers een lucratieve wijze van beleggen zijn.

Peer-to-peer

Omdat er geen centrale administratie of overkoepelende organisatie is, valt Bitcoin niet te beïnvloeden door overheden of centrale banken. Inflatie heeft dus slechts indirect effect op de BTC koers. Dit betekent niet dat criminelen die Bitcoin gebruiken om geld wit te wassen niet te traceren zijn. In 2013 is hier onderzoek naar gedaan door de Universiteit van Californië. Hoewel Bitcoin transacties minder transparant zijn dan creditcardgegevens voor autoriteiten, is het zeker niet zo anoniem als contant geld. Of ruilhandel, natuurlijk. Tegenwoordig zijn er zelfs Bitcoinpinautomaten, waar je door middel van een QR-code geld kunt omzetten in Bitcoin. Of andersom.

Laat een antwoord achter