Blog

Wat te doen met je spaargeld?

Heb je een potje op de bank staan, dan zal je hier waarschijnlijk weinig tot geen rente op ontvangen. Het is daarom een idee om verder te kijken dan dat je je geld op de bank laat staan. In deze blog vertellen we je op welke manieren je geld allemaal kan investeren. Dit is geen financieel advies maar geeft je inzicht in de verschillende opties. Het is altijd belangrijk dat je het geld investeert dat je niet nodig gaat hebben. Zorg er dus voor dat je altijd een potje hebt die je achter de hand houdt. Hiermee dek eventuele uitgaven (bijvoorbeeld voor je auto) of kan je zonder stress en paniek blijven leven wanneer je plots geen baan meer hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de lange termijn. Wanneer je investeert op de lange termijn zorg je voor een stabiel rendement.

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen kan op verschillende manieren, via verschillende brokers. Je kan bijvoorbeeld beleggen in indexfondsen. Dit zijn fondsen met verschillende aandelen in hun portefeuille. Vaak is zo’n portefeuille gericht op een bepaald onderwerp, denk bijvoorbeeld aan technologie. Wanneer je begint met beleggen in aandelen is het belangrijk om je goed te verdiepen, vragen zoals ‘wat is het juiste instapmoment’ en ‘welke financiële derivaten kiezen’ heb je niet zomaar een antwoord op. Het is daarom slim om jezelf goed te informeren van informatie voordat je ‘zomaar’ wat doet. Bij beleggen is het slim om je te focussen op de lange termijn. Wanneer we het hebben over de lange termijn hebben we het minimaal over 20 jaar. Wanneer je dit aanhoudt heb je het meeste profijt van ‘compound interest’.

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed wordt vaak interessant als je wat ouder bent en met wat meer geld kan investeren. Bij vastgoed is het namelijk zo dat er vaak een groot instapbedrag wordt gehanteerd. Je kan bijvoorbeeld investeren in huizen of in andere panden. Wanneer je investeert in vastgoed kan je inkomsten verkrijgen uit bijvoorbeeld huurinkomsten. Wanneer je dit uitbreidt kan je zomaar op een gegeven moment een passief inkomen genereren door huurinkomsten uit verschillende panden. Het vraagt aan het begin vaak een hoge investering maar uiteindelijk levert het ook veel geld op. Zeker wanneer je kijkt naar de huidige markt waar er een woningtekort is en waar mensen snel kiezen om te huren omdat een hypotheek (voor bijvoorbeeld starters) niet altijd haalbaar is. Het is hierin ook altijd belangrijk om eerst goed onderzoek te doen voordat je begint.

Laat een antwoord achter