bier
Blog

Barbecue en bier bijeenkomst organiseren

In het traditionele geval is het zo dat vrouwen koken. Er is echter een manier van koken (of moet ik zeggen bakken) dat toch echt met mannen geassocieerd wordt. Je weet wat ik nu ga zeggen. Wij mannen zijn over het algemeen weg van barbecueën. We doen het graag en eten als alles gaar is ook graag een stukje vlees. Bij een echt mannenfeestje kan eten van de barbecue dus niet ontbreken. Het plannen van zo een feestje doen we alleen iets minder graag en de meeste van ons weten niet waar te beginnen. Om toch zonder enige hulp van een vrouw een barbecue en bier bijeenkomst (die naam heb ik net bedacht) te organiseren moeten we elkaar helpen. Hier vind je alles essentiële dingen voor op je checklist.

De boodschappen doen

Een barbecue en bier bijeenkomst zonder de juiste boodschappen zal al snel veranderen in een slecht feest. Dat je vlees moet halen dat is logisch, maar een barbecue met alleen vlees is er wel een die niet goed is gelukt. Lekker brood, kleine hapjes, sausjes en vis horen er ook bij. Misschien drinkt ook niet iedereen in de groep hetzelfde bier. Koop dus verschillende soorten en voorkom dat iedereen geen biertje kan drinken om het type bier. Wil je voorkomen dat je tijdens het tochtje naar de supermarkt een aantal dingen vergeet? Neem een lijstje mee (nee, die zijn niet alleen voor ouderen en vrouwen).

Je gereedschap

Dit hoef ik waarschijnlijk niet eens te noemen, want de kans dat je precies weet hoe het zit is groot. Jouw barbecuestel kan het hele gevoel van een echt mannenfeest maken of breken. Bedenk dus goed welk type je gaat gebruiken. Met je lerenschort achter een OFYRA voor het nostalgische oerman gevoel of een moderne barbecue voorzien van alle snufjes? Jij bepaalt als gastheer welke kant het feest op gaat.

We zijn geen vrouwen

Waar vrouwen alles graag van tevoren tot in de puntjes gepland hebben, houden wij van spontaniteit. De mannen een dag of twee van tevoren inlichten is dan ook geen probleem (hopen we). En wie niet kan is er de volgende keer wel weer bij. Een feest dat door ons mannen is georganiseerd is stiekem gewoon een beetje losser en geeft meer ruimte voor eigen invulling. Toch kunnen we wel wat van onze vrouwen leren als het gaat om de details. De laatste keer vergat ik namelijk de plastic messen en kwam ik tekort! We moeten van elkaar leren.

Laat een antwoord achter