Blog

Wat zijn leuke sporten om in de zomer te doen?

Sporten is natuurlijk het hele jaar door leuk! In de zomer genieten we met name van sporten die we in de buitenlucht kunnen doen. En dat zijn er een heleboel! Of je nu het liefst met een bal sport of juist een duik neemt in het water: we delen onze favoriete sporten voor de zomer.

Voetbal

De jaarlijkse competities kennen bij de meeste sportclubs dan misschien een zomerstop, maar dat betekent niet dat je geen balletje meer kunt trappen. Wellicht kun je zelfs gewoon het sportveld op. Ga anders op zoek naar een klein voetbalveld in de stad, om maar wat te noemen. Met mooie voetbaltenues maak je zo een groot plezier van een uurtje voetballen in de zon. Draag een luchtige sportoutfit met een korte broek en een shirt. Is het toch een dagje wat kouder? Dan zijn trainingspakken een comfortabele keuze. Zorg verder natuurlijk voor een goede voetbal om mee te spelen: nog zo’n belangrijk onderdeel.

Zwemmen

Is er iets beter dan het nemen van een verkoelende duik op een warme zomerdag? Waar het meestal blijft bij het zwemmen van een paar rondjes in combinatie met zonnebaden, kun je er juist ook echt een workout van maken. Ga regelmatig baantjes trekken in een meer, of zwem zelfs in de zee. Je hebt relatief veel weerstand in het natuurwater, wat de training ook nog eens zwaarder maakt dan wanneer je in een zwembad zwemt. Dat is mooi meegenomen!

Beachvolleybal

We blijven nog even hangen aan de waterkant: ook beachvolleybal is een geliefde zomerse sport! Met de voeten in het zand omarm je echt dat zomerse gevoel. En wist je dat beachvolleybal een hartstikke zware sport is? Ideaal als je een workout zoekt waar je flink wat gaat verbranden.

Fietsen

We zijn in ons land uiteraard dol op fietsen. De fiets is dan ook een veelgebruikt vervoersmiddel. Gebruik je je fiets normaal gezien alleen om van A naar B te komen? Helemaal prima natuurlijk! Je kunt daarnaast ook eens proberen om te fietsen als sport. Met een racefiets of mountainbike bijvoorbeeld: dit zijn toch wel de sportiefste fietsen. Met de zon op je bol is het heerlijk om een mooie route te rijden! Stippel daarom een goed reisplan uit, neem water en iets te eten mee en trek erop uit.

Yoga in de buitenlucht

We sluiten de lijst met tips af met yoga in de buitenlucht. Het fijne aan yoga is dat er allerlei soorten bestaan en je dus zelf kunt bepalen hoe intens je je workout wilt hebben. Ga in de vroege ochtend bijvoorbeeld voor een rustige yogasessie om wakker bij te worden, of sluit daar juist de dag mee af bij zonsondergang. Zin om meer te geven? Dan kun je voor een pittigere workout kiezen. Die afwisseling maakt het zo leuk!

Laat een antwoord achter