Blog

Welke verzekering past bij jou

Als ondernemer of baas van een bedrijf is de kans aanwezig dat je beschikt over bedrijfsauto’s of bestelbusjes. Er zitten echter nogal wat verschillen in verzekeringen die van belang zijn voor je bedrijfsauto. Bekijk dus van tevoren goed welke verzekering aan jouw wensen voldoet en neem niet zomaar genoegen met iets waar je het eigenlijk helemaal niet mee eens bent. Zoals al genoemd zijn er vele verschillende verzekeringen en hier lees je meer over het verzekeren van een grijs kenteken auto en over een koeriersverzekering, aangezien daarbij de moeilijkheidsgraad soms wat hoger ligt.

Grijs kenteken

De term ‘grijs kenteken’ doelt nog op de tijd dat het kentekenbewijs van een bestelauto grijs was. Echter is dit kleurverschil tussen de soorten voertuigen verdwenen, maar daarmee niet per se de term grijs kenteken. Een grijs kenteken verzekeren heeft niets meer te maken met de kleur van het kenteken, maar met het doeleinde van de auto. Auto’s met een grijs kenteken zijn namelijk bijna altijd bestelauto’s en dit is dan ook de auto waar deze verzekering voor bedoeld is.

Voordelig

Een grijs kenteken verzekering is vaak voordeliger door de lage cataloguswaarde. De cataloguswaarde daalt namelijk doordat er voor de ondernemer die een ‘grijs kenteken auto’ voor zakelijke doeleinden gebruikt, een mogelijkheid is voor het verrekenen van BTW maar ook een vrijstelling voor de BPM. Voor een koeriersverzekering is het echter lastiger om een goede en tegelijkertijd betaalbare verzekering te vinden. Veel verzekeraars staan namelijk niet toe dat de bestelauto die zij verzekeren ook voor koerierswerkzaamheden wordt gebruikt. Als je de koeriersauto echter op basis van particulier of algemeen zakelijk gebruik verzekerd, loop je echter een risico. Dit risico is namelijk dat verzekeraars de gedane uitkeringen op jou gaan verhalen. Met het afsluiten van een goede koeriersverzekering kun je dit echter voorkomen, maar hoe?

Een goede koeriersverzekering

123bestelautoverzekering heeft jarenlange ervaring en goede afspraken met verzekeraars en kunnen een koeriersverzekering voor een goede prijs aanbieden. Er hangen wel een aantal voorwaarden aan het afsluiten van een koeriersverzekering. De persoon die de wagen regelmatig bestuurd, moet minimaal ouder zijn dan 25 jaar. De koeriersauto daarentegen mag niet ouder zijn dan 10 jaar. Mocht je met de koerierswagen werkzaamheden buiten Nederland verrichten, dan zijn deze niet verzekerd. Als laatste voorwaarden mogen er de afgelopen vijf jaar geen schuldschades op naam van de bestuurder of het bedrijf geregistreerd staan. Als je aan al deze voorwaarden voldoet, dan kun je gemakkelijk een koeriersverzekering afsluiten bij 123bestelautoverzekering en zit je niet met grote risico’s!

Laat een antwoord achter