Jobe wetsuit
Blog

Jobe wetsuit voor de watersportende man

Een JOBE Wetsuit is een neopreen pak, wat gemaakt is om je lichaam warm te houden in het water. Warm blijven is natuurlijk fijn, maar ook belangrijk om kramp of blessures te voorkomen. Naast warmte biedt een JOBE Wetsuit ook bescherming in en op het water. Bij een val wordt de klap verzacht door de laag neopreen die je om je lichaam heen draagt.
JOBE Wetsuits zijn er in verschillende soorten en maten, zo heeft het ene pak een ritssluiting voor, en de andere achter op de rug. Er zijn volledig lange Wetsuits, fullsuits of longsleeves genoemd. Daarnaast zijn er ook korte Wetsuits, deze noemen we shorties.

Dikte JOBE Wetsuit

De Wetsuits van JOBE zijn er in verschillende diktes omdat er voor alle omstandigheden een geschikt pak moet zijn. De dikte van het neopreen meten we in mm; hoe dikker het neopreen, hoe beter het pak je lichaamstemperatuur kan isoleren. De dikte wordt aangegeven met een dubbele maat, hierbij is onderscheid gemaakt tussen het lichaam en de armen/benen. Het neopreen op het lichaam is vaak dikker dan het neopreen op de armen en benen. De dikte van een JOBE Wetsuit varieert in dikte van 2/2mm tot wel 5/3 mm!

Gebruik JOBE Wetsuit

De keuze voor een JOBE wetsuit hangt af van de weersomstandigheden waarin je het pak wilt gebruiken. In de lente en begin van de zomer zijn JOBE Wetsuits met een dikte van 3/2mm zeer geschikt. Pakken met deze dikte zijn beschikbaar in shorties én in fullsuits. Wanneer het hoogzomer is en het water flink opgewarmd is zul je denken dat een wetsuit overbodig is. Toch is het dan verstandig om te kiezen voor een dunner pak met 2/2mm. Door het dragen van een dunne shorty ben je toch beschermd tijdens de warmere dagen! Tenslotte zullen de echte fanatiekelingen ook in het vroege voorjaar en in het najaar het water op willen. Het water is dan echt wel koud, dus een dikke fullsuit van 4/3mm of zelfs 5/3mm zijn dan zeker aan te raden voor veel bescherming en warmte!

Laat een antwoord achter