Blog

Wat is private lease?

Een nieuwe auto in Nederland kost gemiddeld bijna 40 duizend euro. Dat is natuurlijk een flink bedrag en veel mensen kunnen dit niet betalen. Toch willen mensen graag rijden in een nieuwe auto en is dit  toch mogelijk. Met private lease kun je namelijk een nieuwe auto rijden en zitten hier diverse voordelen aan verbonden. In het verleden was lease alleen mogelijk voor ondernemers, maar nu kan iedereen een auto leasen. Tegenwoordig is er private lease en kun je als normaal persoon ook een nieuwe auto leasen. Alleen heeft niet iedereen een hoog vast inkomen voor een nieuwe auto leasen. Gelukkig kun je ook kiezen voor private lease occasion en lease je op deze manier een tweedehands auto. Vaak zijn deze auto’s niet ouder dan 2 jaar en zijn ze prima om te leasen. Wat zijn de voordelen precies van private lease? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen van private lease

Als je kiest voor private lease, kun je veel voordelen verwachten. Een auto leasen is niet voorbehouden aan zakelijke rijders, maar dus ook voor normale mensen.  De voordelen zijn hetzelfde en de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Veel mensen zien dit als een groot nadeel, maar in de praktijk is dit juist een voordeel. Doordat de auto eigendom is van de leasemaatschappij zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud. Dit is vaak een grote kostenpost als je zelf een auto koopt en met private lease heb je hier geen last van. Zo zorgt de maatschappij voor de verzekering, onderhoud en eventuele schadeafhandeling.

Veel mensen kiezen vooral voor private lease, omdat ze op deze manier nergens druk om hoeven te maken. De leasemaatschappij is verantwoordelijk en zorgt voor het onderhoud van de auto. Maar welke auto lease je? Er zijn namelijk een hoop verschillende auto’s waar je uit kunt kiezen.

Welke auto?

Welke auto je kiest met private lease occasion is helemaal afhankelijk van je wensen en behoefte. Sommige mensen zoeken naar een luxe auto, terwijl andere juist alleen een vervoermiddel willen. Je kunt namelijk kiezen voor veel extra opties en speciale uitvoeringen van de auto. Heb je een klein budget? Geen probleem, want je kunt dan gewoon kiezen voor een Peugeot of een fiat. Wil je een luxere auto? Dan kun je makkelijk gaan voor een Volkswagen polo, BMW of zelfs een Mercedes. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is van belang dat je de verschillende auto’s met elkaar vergelijkt.

Laat een antwoord achter